Tekonurmen asennus

Asennamme tekonurmet mihin tahansa omalla kalustollamme.

Panosta ammattilaiseen

Tekonurmen asennus on viherrakentamisen taitolaji, joka muuttaa ulkoalueita kestäviksi ja vihreiksi ympäri vuoden. Tämän modernin ratkaisun avulla voidaan luoda kauniita, toimivia ja helppohoitoisia viheralueita niin yksityiskäyttöön, urheilukentille kuin julkisiin tiloihinkin. Oikeaoppisesti asennettu tekonurmi tarjoaa luonnollisen näköisen ja tuntuisen pinnan, joka kestää käyttöä vuodesta toiseen ilman säännöllistä kastelua, leikkaamista tai lannoitusta.

Asennusprosessi alkaa aina perusteellisilla pohjatöillä, jotka varmistavat, että tekonurmi asettuu oikein ja pysyy paikallaan. Pohjatöiden merkitystä ei voi liikaa korostaa: hyvin valmisteltu maapohja takaa nurmikon pitkäikäisyyden ja toimivuuden. Pohjatöissä poistetaan orgaaninen aines, tasataan maanpinta ja tarvittaessa lisätään kerros kantavaa materiaalia, kuten mursketta ja kivituhkaa, jotka tiivistetään huolellisesti. Tämän jälkeen asennetaan tekonurmi, jonka reunoja leikataan erityisellä huolellisuudella varmistaen, että lopputulos on siisti ja kestävä.

Tekonurmen asentaminen vaatii myös erikoistyökaluja ja -tekniikoita, kuten oikeanlaista liimaa ja liimaustekniikkaa saumojen yhdistämiseen siten, että saumat eivät näy eivätkä häiritse nurmikon ulkonäköä tai käyttöä. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota tekonurmen kuidun suuntaan asennettaessa, jotta lopputulos näyttää mahdollisimman luonnolliselta.

Jokainen projekti on ainutlaatuinen, ja siksi on tärkeää valita kokenut asentaja, joka osaa räätälöidä asennuksen kohteen vaatimusten mukaisesti. Oikein asennettu ja huollettu tekonurmi tarjoaa viihtyisän ja toimivan viheralueen vuosiksi eteenpäin, vähentäen samalla ympäristön hoitoon liittyvää työtä ja kustannuksia.

Huolelliset pohjatyöt

Olemme asentaneet satoja tekonurmia, joten tiedämme mitä se vaatii. Jotta tekonurmi käyttäytyy oikeanlaisesti ja se pysyy sellaisena kuin se asennetaan, on pohjatyöt oltava tehtynä oikein ja huolellisesti. Me emme tingi asennuksien laadusta, vaan tarkoituksena on tehdä pohja, jota ei tarvitse ikinä korjata. Oma kattava kalustomme mahdollistaa sen, että pystymme tekemään maapohjasta missä tahansa täydellisen jokaiselle tekonurmelle.

Teemme asennuksia myös valmiille maapohjille, mikäli asiakas niin haluaa. Tällöin kuitenkin tasoitamme tarvittaessa pohjan ennen tekonurmen laittoa paikalleen.

Tekonurmen asennus pohjatyöt

Asennus vaatii tarkkuutta

Jotta tekonurmi näyttää luonnolliselta nurmelta ja pysyy paikallaan, sen asentaminen vaatii erityistä tarkkuutta ja oikeita työkaluja. Liimasaumat on oltava huolellisesti leikattu ja liimattu, jotta ne ei vät näy ja nurmen palaset istuvat vierekkäin luonnollisesti. Liimasaumoihin on myös asetettava painot, jotta liima tarttuu tiukasti jokaisesta kohdasta. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota langan suuntiin, jotta ne ovat linjassa toisiinsa nähden.

Tekonurmen reunat voidaan joko kantata maan sisään ja tarvittaessa ankkuroida pitkillä hakasilla maahan kiinni. Tällöin tekonurmen alue alkaa luonnollisesti. Reunat voidaan myös ankkuroida maan pinnalle hakasilla. Lopuksi halutessaan hiekkatäytön, harjataan hiekka tekonurmen sisälle varovasti. Tämä lisää tekonurmen kulutuksenkestävyyttä.

Tekonurmen asennus pohjatyöt

Tilaa asennus

Tarjoamme kaikkiin meiltä ostettuihin tekonurmiin asennuspalvelua. Voit tehdä myös itse pohjatyöt ja me asennamme tekonurmen. Vaihtoehtoisesti voit myös itse hoitaa kaiken. Tällöin lähetämme asennusohjeet pdf-muodossa.

Ota yhteyttä

Lähetä viesti